Competitielopers

Mooie Pegasusprestaties op Belgische kampioenschappen

BK 2017Op 17 september vond het BK atletiek voor junioren en beloften plaats in Huizingen.  In het hoogspringen beloofde het een spannende wedstrijd te worden tussen Lars Van Looy uit Londerzeel (AC Pegasus / VAC) en Giebe Aelgoet (HCO). Lijstaanvoerder Lars (2m09) en Giebe waren op voorhand met amper 2 cm van elkaar gescheiden. Beide atleten gingen over 1m99 maar dat was het eindpunt voor de man van Oostende. Lars klaarde daarna nog 2m02 en 2m04. Daarna liet hij de lat op 2m10 leggen, echter een nieuw persoonlijk record zat er niet in. Desondanks deed Lars zichzelf een heel mooi cadeau, de Belgische titel op zijn 18 de verjaardag.

Op de 5000 m voor beloften vonden we twee Pegasussers terug. Het werd een tactische koers met veel tempowisselingen en Brent kon zich goed positioneren. Hij volgde de groep tot op 2 ronden van het einde en behaalde een mooie zesde plaats. Adriaan liep na de tweede tempowissel zijn eigen wedstrijd en werd tiende.

Een week laten mocht Leonie Kinzumbi meedoen aan het officieuze Belgische kampioenschap voor miniemen. Zij werd 2de in haar reeks en realiseerde de zevende tijd in het totaal. Daarmee zou ze in principe geplaatst geweest zijn voor de finale maar in Nijvel zijn helaas maar zes banen.

 

Show More

Related Articles

Check Also

Close
Close
Close