Veldlopen

Veldloop Bonheiden : Marthe wint eerste medaille voor AC Pegasus

Traditiegetrouw was Bonheiden de eerste (individuele) veldloop op onze crosskalender. De omloop lag er zoals ieder jaar zeer goed beloopbaar en supersnel bij. De spits werd afgebeten door onze drie pupillen (Emma, Celeste en Jade) die eerder rustig van start gingen maar dankzij  een stevig eindspurtje nog mooi konden opschuiven. Bij de pupillen jongens was er een nieuw gezicht: Xander legde zijn kilometer af met de glimlach. Zijn broer Sam kreeg bij de miniemen al 1700m voor de voeten geschoven, hij vertrok snedig maar moest daarna enkele plaatsen inleveren.

Bij de cadetten meisjes hadden we twee vertegenwoordigsters: Floor en Matisse. Floor ging goed mee in de kopgroep, maar de twee kilometer waren net iets te ver om in de top 10 te eindigen. Matisse trok haar dieseltje in de tweede wedstrijdhelft op gang en schoof nog mooi op. Prima gedaan van onze twee eerstejaars! Bij de cadetten jongens stond er bijna drie kilometer op het programma, maar dat vindt Milan (ook eerstejaars) niet erg. Hij liep een verdienstelijke wedstrijd en werd 38ste.

En dan kwam het hoogtepunt van de dag voor onze club: bij de scholieren behaalde Marthe na een sterke en verstandige wedstrijd de allereerste podiumplaats voor AC Pegasus binnen. Voorzitter Herman was in zijn nopjes! Na enkele jaren “rust” knoopte Hilde opnieuw aan met het veldlopen. Ze amuseerde zich goed en werd fraai zevende bij de masters W50. We zijn ondertussen bij seniors aanbeland: Ines (ook een debuut) streed goed mee en eindigde puik 20ste. Brent kreeg gaandeweg behoorlijk wat last van pijnlijke hamstrings, maar kaapte toch een mooie negende plaats weg. De eerste veldloop werd besloten met de masters-wedstrijden. Bij de M50 beëindigde Yves zijn eerste veldloop in Pegasuskleuren als 47ste,  Luc kwam bij de “jonge” masters binnen als 37ste. Vermelden we nog dat Tine in de veldloop van Leuven van start ging (ze woont in het Leuvense), ze behaalde daar de 18de plaats. Dat brengt ons deelnemersaantal op 15 eenheden, een mooie start van een nieuw veldloopseizoen.

Er staan foto’s van de cross op www.bonh.be .Meestal staan er atleten van AC Bonheiden op maar je kan toch enkele Pegasussers spotten.

 

DSC_6119

Show More

Related Articles

Close
Close