Veldlopen

Provinciaal kampioenschap veldlopen, Lennik

De voorbije twee jaar werd het PK veldlopen in Vilvoorde georganiseerd maar dit jaar trokken we opnieuw naar de glooiende hellingen van het Pajottenland. De veldloop van Lennik staat bekend voor zijn lastig en moeilijk beloopbaar parcours en nogal wat atleten laten deze beproeving dan ook liever aan zich voorbij gaan. Pegasussers echter zijn van geen kleintje vervaard en zo stonden er 14 van onze atleten aan de startlijn. Eigenlijk hadden het er 15 moeten zijn maar Hanne Van Doren sloeg tijdens de opwarming haar voet zwaar om. Hopelijk zien we haar snel opnieuw op de training verschijnen.

George Darie mocht de debatten openen en leverde een mooie inspanning. De drie jongens die daarna van start gingen zijn ondertussen al ervaren veldlopers geworden, Lars Peerlinck, Elias Ameye en Liam Engelen gaven het beste van zichzelf en snelden naar een mooie uitslag. Veel tijd om hen te feliciteren was er niet want de pupillen meisjes stonden al vertrekkensklaar. Céleste Drieghe werd hier mooi 10de , even later op de voet gevold door Emma Van Eynde en Lente Pauwels. Xander Snackaert (miniemen) moet het doen met zijn voetbalconditie maar na een voorzichtige start eindigde hij op een fraaie 17de plaats.

Matisse Boogmans (eerstejaars cadetten)  zorgde voor de verrassing van de dag! Ze bleef steeds maar opschuiven en eindigde na een zeer sterke eindspurt 3de in het totaalklassement. En dan was het in spanning wachten op de uitslag van de eerstejaars… en toen bleek dat Matisse provinciaal kampioen was geworden. Een dikke proficiat! Ook Floor De Ridder deed het uitstekend , zij eindigde (ook al na een snedige sprint) op de 4de plaats. Bij de jongens kon Wannes Gillis-d’Haemers dan niet achterblijven. Hij leverde een voortreffelijke wedstrijd af besloten met een 5de plaats. Lies Mangelinckx begint stilaan de smaak van het crossen te pakken te krijgen , bij de tweedejaars scholieren liet ze een prima 7de plek optekenen.

Lieven De Roo nam deel aan de korte cross voor mannen. Hij liet zich bijna verrassen door het startschot en moest met een half toegesnoerde spike van start. Toch kaapte hij de 17de plaats nog weg. Hannelore De Wachter ging bij de seniors vrouwen van start. Hoewel eerder liefhebster van goed beloopbare omlopen wist ze een mooie 9de plaats te veroveren.

We mogen terugkijken op een zeer geslaagd PK!  Matisse zorgde voor een eerste gouden medaille in de kleuren van Pegasus en ook onze andere deelnemers zetten hun beste beentje voor. Het veldloopseizoen loopt stilaan op zijn einde. Op het programma staan nog Lebbeke (18 februari) en het Belgisch kampioenschap  in het park van Laken (25 februari).

Show More

Related Articles

Close
Close