Veldlopen

veldloop Lebbeke , 18 februari

Een zonnige zondag, 1 week voor het BK in Brussel.  Tijd voor sommige atleten om hun (voor)laatste cross van het seizoen te lopen. Anderen laten deze cross even voor wat het is en focussen op het BK.

Robert stond, zoals we ondertussen van hem weten, met het tentje goed op tijd klaar zodat we een mooie plaats hadden tussen al de tentjes.

Ondanks het BK van volgende week en het einde van de Krokusvakantie waren er toch wel enkele crossers afgekomen naar Lebbeke voor een cross met veel draaien en keren en weilanden die toch niet zo makkelijk te belopen waren.

We starten bij de kangoeroe’s jongens waar Lars ondertussen een “ancien” aan het worden is.  Hij luisterde heel goed tijdens de opwarming naar de raad, liep zijn bochten aan de binnenkant, maar werd een beetje verrast door het omhooggaan van het lint.  Hij liep dan ook verdienstelijk zijn cross uit met een goed spurtje.  We kijken uit naar het zomerseizoen…

Daarna was het bij de pupillen meisjes naar onze tandem (normaal een trio maar de grieperige Jade gaf verstek) Céleste en Emma.  Céleste had ook deze keer problemen om snel te starten, maar liep daarna een heel verdienstelijke inhaalrace wat haar een 8ste plaats opleverde.  Emma lijkt nog steeds wat te sukkelen na haar ziekte, liep steeds in de middelste regionen en eindigde met een knap spurtje als 11de.

Daarna was het  de beurt aan Gerre, die toch ook wel enkele crossen liep deze winter.  Voor hem, als eerstejaars, de opdracht om zeker niet te snel te starten, daarna een goed tempo te vinden en zijn cross op een goeie manier in te delen.  Hij deed dit op een prachtige manier en liet heel wat lopers achter zich (30ste).  Daarna vertelde zijn moeder dat hij ook persé het BK in Brussel ook wil lopen.  Wij gaan hem daar met zijn allen naar boven stuwen!

Bij de miniemen enkel Xander die ook vrij zwak startte, na 1 ronde doorkwam in een 35e positie en in de tweede ronde zachtjes opschoof naar een 16de plaats.

Tenslotte bij de cadetten eens geen meisjes te vermelden dus alle eer van de cadetten voor Milan deze keer, die een heel puike cross liep en enkel in de tweede ronde een klein dipje te verwerken kreeg, maar toch één van zijn betere en vlottere crossen iep deze winter.  We gaan zien om deze zomer de nodige juiste nummers te vinden voor jou!

In de korte cross hadden we één vertegenwoordiger. Mathis moest het als junior tegen de seniors opnemen en behaalde de 29ste plaats. Hannelore ging van start bij de seniores dames. Zij keek een beetje op tegen de cyclocrossbochtjes op de heuvel maar kaapte een mooie 7de plaats weg. Bij de seniors mannen bond Matthias nog een keer de spikes aan. Hij verorberde zijn negen kilometertjes met gemak wat hem een 19de plaats opleverde.

Kris en Piet

Show More

Related Articles

Close
Close