Competitielopers

Belgische indoor kampioenschappen 2018

Traditioneel gewijs wordt het indoor seizoen steeds afgesloten met de Belgische Kampioenschappen. 2 weekends na elkaar zakten er enkele Pegasus atleten af naar de Topsporthal in Gent.

Zondag 4 maart was het eerst de beurt aan onze cadetten en scholieren. Eerst kwam Leonie Kinzumbi in actie. Zij was geselecteerd om deel te nemen aan het kortste sprintnummer: 60m vlak. Ze klokte 8,44 in haar reeks. Een beetje later mocht Jana Vermeir aantreden op de 400m. Zij eindigde in een tijd van 71,14 sec. Beide atletes hebben een mooie ervaring meegemaakt en kunnen vol goede moed verder werken naar de zomerperiode toe.

Een week later was het de beurt aan onze masters. Hier zakten ook 2 atleten af naar Gent, Michiel De Munck en Geert TeugelsMichiel was het eerst aan de beurt in het hoogspringen. Hij lukte een sprong over 1,45m. Met deze sprong werd hij 3de op het BK, haalde hij de provinciale titel binnen en vestigde hij ook een nieuw clubrecord.

Geert kwam in actie op de 60m vlak. Hij startte in de 2de en snelste reeks en eindigde in een tijd van 7,83. Een verbetering van zijn eigen clubrecord en tevens ook goed voor de bronzen medaille.

In de namiddag kwamen beide masters nog aan zet op de 200m.Geert klokte een tijd van 27,06. Wat gehinderd door een naar gevoel in de hamstring kon hij niet voluit gaan. Desondanks dit haalde hij toch de provinciale titel binnen. Enkele reeksen later, startte Michiel en eindigde in een tijd van 30,16. Ook goed voor de provinciale titel.

Al bij al geslaagde BK’s dus!!

We sluiten deze winterperiode af met 2 bronzen medailles en 3 provinciale titels.

Laat de zomer maar komen …

Geert BK Michiel BK

 

Show More

Related Articles

Close
Close