Veldlopen NG

Bonheiden, 3 november

Het was echt crossweer in Bonheiden: grijs met af en toe een fikse bui. De omloop die bijna altijd droog en snel is lag er zowaar een beetje modderig bij. Onze deelnemers vielen in twee groepen uiteen: de jeugd en 15plussers , onze tussengroep was waarschijnlijk aan het bekomen van de Halloweentocht van de dag voordien.

Maya mocht de debatten openen als eerstejaarsbenjamin, ze deed dat flink met een 30ste plaats. Lore (een jaartje ouder) sprintte naar een mooie 12de plaats. Dan was het de beurt aan Elias die na een seizoen bij de kangoeroes eindelijk eens aan een “echte” veldloop mocht deelnemen. Hij zorgde voor de eerste top-10 plaats van de dag (7de). Lars (benjamins ’11) begon rustig maar schoof geleidelijk op naar plaats 17. Ook Rune (pupillen ’10) deed het prima met een 11de plaats als resultaat.

Dan was het een hele tijd wachten want de volgende Pegasussers traden aan bij de scholieren jongens en de masters 50+, die voor het eerst samenliepen. Wannes knokte zich naar een 18de plaats bij de scholieren en een beetje verderop ontspon zich een spannende tweestrijd tussen master Luc en scholier Milan. Met een snedige spurt wist Milan (24ste) het laken naar zich toe te trekken, Luc klasseerde zich als 20ste master.

Bij de dames lopen de juniors, seniors en masters samen, ze kregen bijna 6km voor de voeten geschoven. Ines vertrok als een speer, de andere drie dames (Marthe, Lies en Hannelore) waren voortdurend in elkaars buurt te vinden. In de tweede wedstrijdhelft beende het trio Ines bij en werd het een spannende finish. Hannelore kwam uiteindelijk binnen voor Marthe, Lies en Ines. Marthe zorgde als 3de junior voor de eerste podiumplaats voor Pegasus, Lies werd knap 4de. Bij de seniores eindigde Hannelore 11de en Ines 14de.

Alweer een strijd tussen clubgenoten ontspon zich bij de jonge masters. Philip en Gunther bleven steeds kort bij elkaar. Bij de finish behield Philip 20 g meter voorsprong op Gunther, ze werden 29ste en 31ste.

Lieven opteerde voor de kort cross (2,9 km). Hij veroverde de 11de plaats.

We kunnen dus terugblikken op een mooi resultaat: heel wat mooie inspanningen en een bronzen medaille als kers op de taart. Op 11 november staat de veldloop van Mechelen op het programma: onze atleten krijgen enkele heuveltjes en een zandstrook te verorberen. 

Show More

Related Articles

Close
Close