Veldlopen NG

Cross Wespelaar, 1 december

De veldloop van Wespelaar is een klassieker, net geen 70 jaar oud. Ondertussen is men verhuisd van het domein “De Spoelbergh” naar de evenementenweide maar het blijft een echte veldloop: hotsen en botsen over een weide. De atleten van Pegasus kunnen dat blijkbaar zeer goed want wat resultaten betreft werd het de succesrijkste cross in onze jonge geschiedenis. Eén overwinning, 2 podiumplaatsen en 3 top-10 plaatsen werden opgetekend en dat met een kleine delegatie van 10 atleten.

George Darie mocht de spits afbijten. Bij de G-atleten snelde George naar een mooie 22ste plaats.

Na twee podiumplaatsen kaapte Lore Peerlinck dit keer de hoofdvogel weg. Met een vinnige spurt trok onze bezige bij (al 6 deelnames) aan het langste eind. Onze andere benjamins deden het ook voortreffelijk. Kaat De Bondt eindigde mooi 12de bij de eerstejaars. Elias Ameye (ook eerstejaars) worstelde met een afzakkend borstnummer maar wist toch prachtig de derde plaats binnen te halen  en Lars Peerlinck (tweedejaars) wist zich na een sterke opmars van de 5de plaats te verzekeren.

Dan zijn we bij de pupillen aanbeland: Rune Robeyns knokte zich naar een voortreffelijke 8ste plaats. Helena Deprez waagde zich bij de oudste miniemen aan haar eerste cross. Na een voorzichtige start schoof ze door het deelnemersveld naar een prima 13de plek.

Nadien moesten de supporters even geduld oefenen want de cadetten en scholieren zaten al in examenmodus. Luc Commers knokte zich in zijn gekende stijl naar de 30ste plaats bij de masters M50. Bij de dames lopen de juniors, seniors en masters samen. Marthe Van Deuren behaalde bij de juniors voor de 3de keer dit seizoen de bronzen medaille, Hannelore De Wachter wist bij de seniors de 7de plaats binnen te halen.

Heel wat foto’s van deze wedstrijd zijn te bekijken op de facebookpagina van Sven Janssens.

Daarmee zit het eerste deel van het cross-seizoen er op, de volgende veldloop (Grimbergen) komt er pas na nieuwjaar aan. 50 Pegasusatleten namen aan minstens één wedstrijd deel, Lore en Lars Peerlinck misten geen enkele cross.

Show More

Related Articles

Close
Close