Veldlopen NG

Veldloop Vilvoorde, zondag 26 januari: 2 medailles voor AC Pegasus

We waren dit winterseizoen voor de tweede keer te gast in het domein “de drie fonteinen” in Vilvoorde. Eind november wordt er de veldloop van Sparta betwist, deze keer was het de beurt aan VAC.  De omloop zag er lichtjes anders uit dan vorige herfst. Uiteraard zijn ondertussen alle bladeren van de bomen maar er wordt ook in omgekeerde richting gestart: bij Sparta bergaf, bij VAC bergop.

Loe Wuyts beet de spits af bij de kangoeroes. Bij de benjamins is Lore Peerlinck bijna niet meer weg te slaan van het podium: in Vilvoorde behaalde ze alweer een zilveren medaille. Elias Amaye moest na een gemiste start een lange achtervolging inzetten en eindigde als 6de. Lars Peerlinck  werd bij de tweedejaars benjamins 17de. Rune Robeyns was al enkele keren dicht in de buurt van het podium geweest en deze keer lukte het, hij behaalde de 3de plaats. Een dikke proficiat! De miniemen waren goed vertegenwoordigd: Lente Pauwels werd 12de bij de meisjes, Joshua Rozo behaalde de 27ste  plaats, Stan De Maeseneer werd 29ste en Klaas De Boeck (wederoptreden na lange afwezigheid) werd 35ste.

Een mooie prestatie van onze scholieren: Matisse Boogmans knokte zich naar een prima 5de plaats en Milan Muyshondt werd 17de. Bij de Masters 50+ trok Bruno Van Assche na lange tijd nog eens de spikes aan  en hij is het crossen duidelijk nog niet verleerd, het leverde meteen een 9de plaats op. Ook in deze wedstrijd werd Luc Commers 23ste. Bij de masters 35+ hadden we 2 vertegenwoordigers: Patrice Meert werd 26ste , Gunther Muyshondt kwam als 35ste binnen.

Dan kwam de korte cross aan de beurt. Bij de dames kaapte Hannelore De Wachter de 5de plaats weg, Ines Bollé werd hier 9de. Lieven De Roo was de laatste Pegasusser die in actie kwam, hij kwam binnen als 18de.

Tommy Van Weverberg deed zijn wederoptreden (na een zware val met de mountainbike) bij zijn vroegere club Sparta Bornem en behaalde al meteen de 4de plaats.

Show More

Related Articles

Close
Close