Joggings

Laatste training voor 20 km van Brussel: Abdijenjogging 17 mei 2012

Nadat Willy zo een positief gevoel had bij de 10 mile’s in Antwerpen zocht hij nog een joggingske als voorbereiding voor zijn 20 km van Brussel. Zijn oog viel op de Abdijentocht van Averbode naar Tongerlo.

Na lang twijfelen dacht ik, dit is voor mij ook wel een goede voorbereiding voor mijn 20 km. Ik had gelukkig een echte tempom(a)ak(st)er met Peggy.

Rond 12u30 zetten we aan richting Averbode daar het toch een goed uur rijden was. Zonder problemen (ik denk als we de gps moesten volgen we wel problemen hadden gehad) komen we rond 13u45 aan.

Rond 14u30 nog vlug een plaspauze, we begeven ons naar de start rond 14u50 waar er een enorme frisse bries hangt. Ze stellen de start met 15 min uit, waardoor Peggy bijna onderkoeld raakt. Blijkbaar was er nog te veel volk op weg naar de start. Klokslag 15u15 wordt het startschot gelost waar we worden uitgezwaaid door enkele paters.

Eerst een klein toertje in de bossen van Averbode om dan na 1kilometer al die mensen met een ijsje te zien staan. Peggy en ik spreken direct af, na het loopje MOETEN we hier passeren. Na de eerste kilometertjes lichtjes bergaf door de bossen op heel goed beloopbare paden, zetten we onze weg verder richting Tongerlo. De eerste kilometertje beginnen we rustig, zowel Peggy als ik zijn echte diesels. De weg begint een klein beetje te golven en onze diesel gaat zich als maar beter en beter voelen. Toen ik na 10 km even op de klok keek zag ik dat we nog maar 55 minuten hadden gelopen. We voelden dat er voor ONS een goede tijd in zat.

Na 13 km kreeg ik het wel lastig in de benen, gelukkig had ik Peggy bij me om me op te peppen. De laatste km nog door de abdij en met de laatste krachten richting finish. Zeker een aanrader om eens te lopen.

Over Willy zijn jogging kan ik kort zijn. Wij hebben hem zien vertrekken… en bij aankomst wist hij al waar je de Tongerlo kon krijgen. Hij had dan ook 15 min tijd om dit te zoeken voordat wij de finish bereikt hadden. Een geslaagde training voor onze 20 km zou ik zo zeggen.

Resultaten:

Willy: 1u15:33

Livio: 1u30:33

Peggy: 1u 30:33

 

Sportieve groetjes,

Livio

Show More

Related Articles

Check Also

Close
Close
Close