Jeugd

Jeugdmeeting Lebbeke

Warm, heel warm….  Dat kwam in mij op toen ik in de wagen stapte om naar Lebbeke te rijden voor de op het laatst toegevoegde pistemeeting.  Het eerste wat ik zag toen we aankwamen, was een gezellige piste, een mooie blauwe hemel, niet al te veel wind, en ook niet al te veel deelnemers.

Na het invullen van de kaartjes en het aanvragen van nummers voor de niet aangesloten leden, konden we tevreden vaststellen dat we die namiddag aanwezig gingen zijn met 14 atleten die samen goed waren voor maar liefst 41 prestaties, waaronder enkele heel puike.  Hieronder volgt kort een overzichtje.

We starten bij de de youngsters, de benjamins.  Hier is Louise aan een gestage groei bezig met zowel op 60m als op 600m een mooi persoonlijk record.  Ook in het verspringen haalde ze weliswaar niet haar record, maar toch een puike prestatie: doe zo verder Louise!!

Ook bij de benj. jongens 1 deelnemer van Pegasus, Xander.  Hij startte in alle onderdelen die er die dag voor benjamins waren: kogelstoten, 60m, 600m en hoogspringen.  Bij dit laatste onderdeel haalde hij een bronzen medaille, en op 60m en 600m ook een persoonlijk record.

Vervolgens een woordje over onze 2 pupillen die samen aankwamen op de piste, Milan en Nicolas.  Soms zijn deze twee jongens wel een beetje speelvogel op training, soms kan je met hen ook wel eens in discussie gaan, deze keer waren ze beiden echter vrij serieus, wat bij Milan niet onmiddellijk resulteerde in goede resultaten, maar op het einde van de meeting wel met een enorme verbetering van zijn PR in 3m38s (2e plaats) op de 1000m.  Ook Nicolas presteerde sterk met PR’s op 60 m(telkens 1 honderdste sneller), hoog, ver en op de 1000 voor het eerst onder de 4 minuten.

Als laatste categorie de miniemen dan, met hier de meeste Pegasus deelnemers, en ook hier toch wel resultaten die bemoedigend zijn.  We starten bij de jongens waar we met Dries, Sasha, Jamie, Sébastien en Alexander 5 deelnemers hadden.  Sébastien kon enkel deelnemen aan het kogel en de 150m maar dat deed hij dan ook uitmuntend, een tweede plaats in een mooie tijd van 20s48, en bij kogel 8m20.  Bij de 80m hadden we een unieke reeks met onze 4 miniemen aan de start, die ook nog eens voorbij de finish snelden met minder dan 4 tienden verschil…op platsen 1 t/m 4. Leuke reeks dus, gewonnen door Sasha, voor Alexander, Dries en Jamie.  Dries nam later, samen met zijn drie kompanen ook deel aan het kogelstoten, met wisselend succes.  Mss moeten we hierop nog eens goed oefenen?? Als laatste onderdeel namen de broers Hellemans en Alexander ook nog deel aan de 1000m, waar Alexander, na een zeer snelle start, eindigde tussen de twee broers (met deze keer Jamie als winnaar van de drie).  In het hoogspringen sprong Jamie ook nog over 1m20.

Als laatste over naar onze miniemen meisjes waar 3 van de 5 meisjes enkel (door andere examens?) deelnamen aan de 1000m, weliswaar alle drie met een mooie tijd.  Marthe won haar reeks in een mooie tijd onder de 3m22.  Ook Esther scoorde met een PR in 3m33,68 (verbetering met 5 seconden) en ook Linde liep een behoorlijke 1000m in een PR met een mooie eindspurt.

De twee overige meisjes, Sara en Kelly tenslotte namen zusterlijk (Xander vroeg zelfs of het zussen waren van elkaar) deel aan zowel discus, 80m, 150m en verspringen.  Vooral in het verspringen behaalden ze beiden een mooi resultaat (3m61 en een 4e plaats voor Kelly, en 4m25 en een eerste plaats voor Sara).   In het discuswerpen hebben beide meisjes wel potentieel, maar zullen ze vooral hun zenuwen (en ook de discus) in de hand moeten leren houden…

We keerden dus (hopelijk allemaal) terug met een tevreden gevoel en heel zeker een tevreden trainer, die ondertussen weer wat werkpuntjes bijheeft.

 

Op naar een volgende meeting met hopelijk nog meer Pegasus leden??

Kris

 

(Meeting AC Lebbeke – zaterdag 7 juni 2014)

 

 

Show More

Related Articles

Close
Close