Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/9/3/b/acpegasus.be/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/jannah/framework/classes/class-tielabs-filters.php on line 320
Joggings

Heideloop

Temperaturen die stegen tot boven de 30 graden, veel zon en het wereldkampioenschap atletiek op televisie, kortom alle factoren waren aanwezig om NIET deel te nemen aan de 5e editie van de Heideloop. Toch werden er voldoende “zotten” bereid gevonden om hun beste beentjes voor te zetten in dit snikhete weer. De organisatie had zich wel goed voorbereid en er was een extra bevoorrading voorzien voor de 7.5 en de 15km. Achteraf gezien zeker geen overbodige luxe, nietwaar Adriaan?

Om 14 uur kregen de allerkleinsten de kans om zich te bewijzen over een afstand van 500 meter. Bij de jongens telde Pegasus met Xander Van Der Hoeven een vertegenwoordiger. Hij werd 14e. Bij de meisjes waren er voor Pegasus 4 deelneemsters. Liana Rydams werd knap 2e, Eline Schoeters werd 6e, Celeste Drieghe werd 9e en Jade Muyshondt werd 11e. Ook op de 1000m was Pegasus goed vertegenwoordigd. Nicolas Teugels was de snelste voor Sam Van Der Hoeven. Gerben Schoeters werd ook knap 5e.

Dan was het de beurt aan de iets oudere atleten voor een tocht over 4.5km of 2 rondekens van een dikke 2 km. Bij de eerste passage aan de finishlijn had zich een groep van 5 man afgescheiden met daarbij Lieven De Roo en Jarne April. Na een spannende eindstrijd werd Lieven uiteindelijk 2e en Jarne 3e. Ludovik Segers werd 36e net voor Luc Clymans die 37e werd. Ook Livio Joos ging ervoor in deze helse temperaturen, hij werd 48e. Bij de vrouwen won Astrid De Clercq de strijd over 4.5km. Chris Scholliers finishte nog net binnen de top 10. Martine Van den Eede kwam niet veel later over de streep als 12e. Peggy De Decker werd 14e voor Catty Verlinden. Rit Van Campenhout werd 21e, net voor Nancy Vermeren. Lore Kino werd 35e en Annelies Verhasselt werd 40e.

Ook voor de 7.5km werden er voldoende “gekken” gevonden. Luc Commers had duidelijk geen last van de warmte en werd knap 8e bij de Masters. Willy Tierens finishte als 24e voor Wim Kino en Eric Daelemans. Bij de seniors heren won Brent De Wachter voor Matthias Van Buggenhout. Matthias lijkt de goesting weer helemaal te pakken te hebben en bereidt zich voor op de beruchte broederstrijd in het volgende crossseizoen. Jan Vanderstappen werd 7e voor Mathis Drieghe en Sven De Wachter werd 12. Bij de Masters Vrouwen bezette Pegasus de plaatsen 2 en 3. Hilde Buelens werd 2de voor Katrien Van Laer. Marijke Van Puyvelde werd 6e. Marleen De Keersmaecker finishte als 19e.

Ten slotte stond de wedstrijd over 15km op het programma. Ook hier waren er atleten van Pegasus te bespeuren. Bij de masters finishte Eric Berghman keurig in de top 10. Hij werd 8e. Yves Van Der Hoeven werd 14e. Bij de seniors was Adriaan Van Buggenhout duidelijk de snelste. Hij had op de streep 7 minuten voor op de 2e senior. De warmte en de inspanning bekwamen Adje echter niet zo goed. De eerstvolgende 45 minuten was hij niet in staat om op het podium te verschijnen wegens uitputtingsverschijnselen. Uiteindelijk raakte hij toch nog recht. Eind goed, al goed. Bij de vrouwen werd Sarah De Smet ten slotte 2e.

Show More
Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/9/3/b/acpegasus.be/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/jannah/framework/classes/class-tielabs-filters.php on line 320

Related Articles

Close
Close