Algemeen

Provinciaal kampioenschap 10000m , 4 september

Een temperatuur van ongeveer 14 graden en niet al te veel wind , kortom een ideaal weertje voor de lange afstand. Er daagden een twintigtal atleten op in de “drie fonteinen” in Vilvoorde voor het PK 10000m. Voor Pegasus stonden er 2 atleten aan de start : Adriaan Van Buggenhout (seniors) en Bruno Van Assche (masters M50). Adriaan zat meteen in het perfecte tempo en draaide rondje na rondje in ongeveer 1’20. In de laatste kilometers kreeg hij de 3de in de wedstrijd in het vizier en stak nog een tandje bij. Het resulteerde in de prachttijd van 33’08” en een bronzen medaille bij de seniors. Bruno kon ook zijn vooropgezet schema mooi volgen (ondanks een jurylid dat hem verkeerdelijk nog met 2 extra rondjes wou opzadelen) en eindigde in 36’10” , wat hem meteen ook de provinciale titel bij de M50 opleverde.

Ook Jana De Kinder (cadetten) en Lars Van Looy (scholieren) waren aan de slag in Vilvoorde . Lars trad na zijn neusbreuk opnieuw aan , veiligheidshalve in het kogelstoten (11m43) , Jana liet 14.16 optekenen in de 100m en wierp de kogel 6m79 ver.

 

 

Show More

Related Articles

Check Also

Close
Close
Close