Veldlopen

Provinciaal Kampioenschap indoor (zondag 10 januari)

De voorbije jaren leek de interesse voor zaalatletiek bij de Pegasussers wat verdwenen te zijn maar die trend lijkt stilaan tot het verleden te behoren. Ondanks examens bij de hogeschoolstudenten gingen 10 van onze atleten op zoek naar een provinciaal schildje. Twee van hen lukten er ook daadwerkelijk in: Marthe Van Deuren was de snelste in de 800m cadetten (2.36.85) en Lars Van Looy sprong 1.98m hoog bij de scholieren. Medailles waren er voor Sara Helsen (zilver in de 800m cadetten /2.38.99 , Sébastien Teugels (brons in de 60m cadetten/7.94) en nog eens Lars Van Looy (60m horden bij de scholieren/8.97). De cadetten meisjes waren duidelijk het best vertegenwoordigd: naast Marthe en Sara zetten ook Kelly Vermeir (4.15 in het verspringen , 30.17 in de 200m) en Esther Van Deuren (2.40.42 in de 800m)hun beste beentje voor. Scholier Michiel Snackaert toonde zich veelzijdig: hij liep de 200m in een mooie tijd van 25.55 en wierp de kogel 8m44 ver.

Vader en zoon Teugels vochten een sportief robbertje uit. Ze liepen beiden dezelfde afstanden en de jeugd haalde het van de ervaring , al was het in de 200m close. Balsem op de wonde is het feit dat Geert de laatste weken het ene na het andere clubrecord van de tabellen veegt. Zondag slaagde hij er eindelijk in het clubrecord van Lieven Gryp op de 200m masters te verbeteren tot 26.37. Sébastien van zijn kant verbeterde het oeroude CR (gevestigd in 2003) van Bert Van Stichel op de 60m cadetten tot 7.94.

Bij de halve fond waren we getuige van een ander Pegasus-duel: wie was de snelste 800m-loper bij de seniors? Jeroen Daelemans gooide meteen zijn troeven op tafel met een onvervaard offensief maar Michiel Van Assche counterde gevat . We klokten 2.07.79 voor Michiel en 2.11.67 voor Jeroen.
Foto: Bruno Van Assche

Show More

Related Articles

Close
Close