Joggings

Ekiden , 15 oktober Brussel

Een ekiden is een aflossingsmarathon waarbij 6 lopers van eenzelfde team de afstand van een volledige marathon afleggen. Onze 3 Pegasus-teams stonden niet bepaald alleen aan de startlijn , meer dan 10000 loopsters en lopers gaven het beste van zichzelf op het golvende parcours in het park van Laken. Als toetje kregen ze in de laatste kilometer nog de nijdige klim aan de sterrenwacht te verwerken. Onze snelste ploeg bestond uit Lieven De Roo , Brent De Wachter , Ruben De Meersseman , Adriaan Van Buggenhout , Michiel Van Assche en Dieter De Ridder. Ze liepen een tijd van 2u28 bijeen , wat hen een 15de plaats bij de VAL-clubs opleverde. Daarmee waren ze veruit het snelste Pegasus-team van de laatste 3 jaar , voordien namen we ook deel aan deze Ekiden maar er waren regelmatig parcourswijzigingen zodat je de tijden moeilijk kan vergelijken. Het tweede team bestond uit Johan Van Dooren , Pieter Van Buggenhout , Jarne April , Jan Van Deuren , Chris  Meert en Jeroen Daelemans. Voor hen stond de klok stil na 3u03. Het Pegasus Ladiesteam behaalde het beste resultaat van de 3 ploegen want ze werden 13de bij de VAL-clubs in een mooie tijd van 3u17 (op enkele seconden na dezelfde tijd als vorig jaar). De jonge ploeg bestond uit Hannelore De Wachter , Astrid De Clercq , Esther Van Deuren , Gaby De Wachter , Helen Potloot en Marthe Van Deuren. Met deze Ekiden wordt het zomerseizoen afgesloten , 1 dag later wordt in Kapelle-op-den-Bos afgetrapt voor het winterseizoen.

Show More

Related Articles

Check Also

Close
Close
Close