Warning: The magic method Tribe__Extension_Loader::__wakeup() must have public visibility in /customers/9/3/b/acpegasus.be/httpd.www/wordpress/wp-content/plugins/the-events-calendar/common/src/Tribe/Extension_Loader.php on line 157 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/9/3/b/acpegasus.be/httpd.www/wordpress/wp-content/plugins/the-events-calendar/common/src/Tribe/Extension_Loader.php:157) in /customers/9/3/b/acpegasus.be/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/jannah/framework/classes/class-tielabs-styles.php on line 957 Zonnige eerste dag PK levert vijf medailles op – Atletiekclub Pegasus
Competitielopers

Zonnige eerste dag PK levert vijf medailles op

Het tweede startschot van de dag luidde meteen onze eerste medaille in. Lies Mangelinckx stormde op de 400 horden naar een mooie tweede plaats, als we juist zijn in een nieuw PR van 71.52. Vervolgens kregen we een grote mannelijke delegatie te zien op de 100m. Dries Helsen verdedigde de eer bij de scholieren jongens en klokte af op 12.58 seconden. Niet veel later mochten partners in crime Lorin Speybrouck en Mathis Drieghe aantreden. Beide heren deden dat voortreffelijk. Lorin zorgde dan al voor de tweede pegasusmedaille. Hij kwam als derde over de lijn en in zijn kielzog volgde Mathis op een vierde plaats.

Op naar de halve fond dan. Wannes Gillis-D’hamers kwam in een pijlsnelle cadettenreeks terecht, maar weerde zich fel. Een mooie zevende plaats en een nieuw PR waren het resultaat. Dan was het wachten op onze senioren heren. Ruben Demeersseman, Lieven De Roo en Michiel Van Assche mochten allen aantreden in dezelfde reeks. Ruben stoof er meteen vandoor en niemand zag hem nog terug. Een zevende plaats in totaal was het eindresultaat. Lieven kwam als derde in zijn reeks over de streep en Michiel behaalde een vijfde plaats in zijn reeks.

Een volgende hoogtepunt volgde in de 400m junioren vrouwen. Sara Helsen kwam, zag en won een prachtige provinciale titel! Met 63.28 behaalde ze tevens een nieuw PR. Na drie pegasusheren op 800m, kregen we twee pegasusdames op de 1500m. Tine Gryp behaalde een mooie bronzen medaille, met een knappe seizoensopener van  4.57.96. Voor Hannelore De Wachter was het helaas zo’n 10 graden te warm om de finish te halen. Voor de kenners, Jenna Wyns (jarenlang Pegasusser) sleepte overtuigend de titel in de wacht.

Dan was het opnieuw aan onze spurters. Dries Helsen liep in de eerste reeks van de scholieren naar een tijd van 25.63. Onze junioren Lorin Speybrouck en Mathis Drieghe wisten nog iets sneller de finish te bereiken, respectievelijk na 24.36 en 25.16 seconden.

De deelname aan de kampnummers was beperkter. Polyvalente Michiel Snackaert waagde zich vandaag aan het kogelstoten. Hij stootte het gewicht van maar liefst 6 kg 10.15m ver weg en werd hiermee vierde. Robin Daelemans koos voor zijn geliefkoosde hoogspringen. Hij zorgde met een derde plaats voor de vijfde pegasusmedaille! Even vermelden dat Lars Van Looy (ook jarenlang een Pegasusser) de hoogspringtitel behaalde met een prachtige sprong over 2m16. Met deze prestatie plaatst Lars zich voor het EK bij de beloften later deze zomer.

Daarmee viel het doek over een zonovergoten eerste dag en kijken we met veel plezier uit naar dag twee.

Show More

Related Articles

Close
Close