Piste

Beker van Vlaanderen in Aalst en Ninove

Ook in de atletiek bestaan er  ‘interclubs’ de zogenaamde Beker van Vlaanderen. Dit zijn wedstrijden waarbij atleten deelnemen aan individuele proeven en waarbij punten gegeven worden per prestatie.  Deze punten worden allemaal opgeteld en op het einde van de meeting wordt er een eindstand gemaakt. Het gaat er dus om dat er samen gelopen, gesprongen en geworpen wordt voor een klassering tussen clubs.

AC Pegasus hecht veel belang aan dit groepsgebeuren en probeert dan ook in zoveel mogelijk categorieën deel te nemen. Op 27 april was het de beurt aan onze pupillen en miniemen meisjes. Zij mochten in Aalst strijden voor de club-eer. 4 miniemen en 5 pupillen vergezeld van trainers Lies en Piet zetten hun beste beentje voor en sprokkelden heel wat punten. Het belangrijkste was wel dat zij een fijne namiddag beleefden. Dank aan Helena Deprez, Louise Rottiers, Jade Muyshondt, Rosie Van Meel, Ann-Sophie Kino, Nina Payet, Illuna Depuydt, Esther Meert en Elien Schoonejans.

Op zondag was het de beurt aan de jongens pupillen en miniemen.  Zij trokken naar Ninove in het gezelschap van trainers Kris en Piet. De delegatie jongens was wel wat kleiner (te veel communies?) maar kwalitatief zeer sterk. Na de eerste wedstrijden stond Pegasus zelfs op kop. Helaas kon deze positie niet gehandhaafd worden. Hopelijk kunnen we volgend jaar wel met een volledig ploeg van start gaan. De straffe prestaties werden geleverd door Toon Van Esbroeck,  Xander Snackaert, Klaas De Boeck, Xander en Sam Vanderhoeven.

Op zaterdag 4 mei trokken de cadetten en scholieren meisjes naar Aalst. We konden rekenen op een aantal vaste waarden. Floor De Ridder, Matisse Boogmans, Hanne Van Weverbergh en Luca Bellon toonden wat zij in hun mars hebben. Onze sterke spurters van vorig jaar stuurden helaas hun kat, zeker bang van het aangekondigde slechte weer?

Show More

Related Articles

Close
Close