Algemeen

Micromeeting Bornem, 9 oktober: Luca verbetert 15 jaar oud clubrecord

9 oktober zou in een normaal seizoen nooit een datum zijn waarop we met Pegasus nog deelnemen aan een outdoormeeting.  Corona zorgt er echter voor dat er op deze weliswaar mooie herfstdag toch nog 7 heel gemotiveerde spurters naar Bornem afreisden. 

Op het menu spurt en horden en we zijn de avond dan ook gestart met 2 deelnemers aan een 300mH bij de Cadetten.  Toon (Van Esbroeck) startte heel sterk en nam de horden op een heel vlotte manier.  Zijn tegenstanders in de reeks liepen echter een zodanig sterke wedstrijd (1e en 2e op ranglijst 2020), dat Toon zijn inspanningen niet kon volhouden(45,20).  Toch gaan we tijdens de winter en het zomerseizoen nog mooie dingen van hem zien.  

Volgende wedstrijd, volgende Pegasusatlete, Luca (D’hondt) die deze zomer van AW Eternit overkwam met Sterre.  Tijdens de laatste trainingen deze week hadden we al een vermoeden van een sterke prestatie, Luca overtrof echter onze stoutste verwachtingen en won heel makkelijk en vlot haar reeks 300mH in een heel knappe 51,58 s, een verbetering van het 16 jaar oude clubrecord met meer dan 3 seconden.  Proficiat Luca!

Volgende wedstrijd en alweer een Pegase op de baan:  Lies liep een heel gelijkmatige wedstrijd (400mH) en eindigde bijna gelijk met een SPBO atlete.  Knappe (1:14,55) prestatie Lies en enorm bedankt voor de hordentraining van de laatste weken! Je kan de progressie zien.

In de volgende proef traden 2 atleten aan in een man tegen man gevecht.  Mathis en Lorin liepen foutloos over de horden en eindigden beiden in een goede tijd, maar beseffen ook dat hordenlopen toch een zware discipline kan zijn.  Mathis (1:06,16) eindigde hier voor Lorin (1:09,49).  

Daarna was het een tijdje wachten tot de laatste 2 nummers van de avond: 200m.  Bij de dames onze nieuwe Cadet Sterre (De Maeyer), die technisch een betere race liep dan enkele weken geleden met weliswaar een iets tragere tijd(29,16).  Toch gaan we deze winter op de 60m nog mooie dingen zien van haar.

Op het laatste nummer van de avond traden dan nog 2 atleten aan en zij werden door de organisatie beiden in de snelste race gezet.  Xander als 1e jaars cadet vertrok heel snel en kon in de bocht nog vrij goed volgen.  Hij eindigde in een mooie 26s50.  De mooiste prestatie werd echter in deze race behaald door Lorin die vrij makkelijk 2 heel sterke SPBO atleten klopte in een ijzersterke 23s20. Dikke proficiat aan al onze atleten, op nu naar een sterk winterseizoen

Show More

Related Articles

Check Also

Close
Close
Close