Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/9/3/b/acpegasus.be/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/jannah/framework/classes/class-tielabs-filters.php on line 320
Algemeen

Eerste dag PK Vlaams-Brabant: prachtige resultaten voor AC Pegasus

Verslaggever: Kris Snackaert

Terwijl een deel van onze club aan zee aan het uitwaaien was op het Pegasusweekend, zakten we met een beperkte groep af naar Vilvoorde om daar deel te nemen aan de eerste dag van het PK AC. 

Wind, veel wind, die ook nog eens tijdens de namiddag van richting veranderde, maakte het voor de atleten niet makkelijk om topprestaties te leveren en ook de opkomst was vrij beperkt op deze eerste dag.

We starten onze namiddag met Toon, die tijdens de week voorafgaand ziek werd en hiervan nog steeds niet gerecupereerd was.  Hij liep nog wel de 300mH en werd hierin derde, maar je zag al direct dat dit geen fitte Toon was en hij besliste dan ook terecht om niet deel te nemen aan de 100mH later op de namiddag.  Hopelijk snel beterschap, Toon.

Daarna was het de beurt aan Sterre en Lente op de 100m.  Lente zat in de tweede reeks met de zwaarste tegenwind en liep toch een goede 100m.  Ze werd 15e van de 32 deelneemsters wat als eerstejaars en ook niet voltijds sprintster zeker een goed resultaat is.  Sterre zat in de derde reeks en zou hierin, als snelste van de reeks, makkelijk naar een finale kunnen lopen.  Echter maakte zij een beweging net voor de start en werd hiervoor uitgesloten. 

Na de 100m maakten we ons al snel op voor de 800m waarin zowel Helena als Luca bij de cadetten zouden deelnemen.  Allebei gewapend met een tactisch plan, mochten ze in dezelfde baan starten en Helena liet Luca dan ook voorbeeldig voorgaan bij de start.  Na een zeer spannende finale eindigde Luca op een tweede plaats met een verbetering van haar besttijd met maar liefst 11s. en ze had ook bijna (0,45s) goud gehaald. Knappe prestatie Luca.  Toch ook even de  mooie prestatie van Helena in de verf zetten.  Op haar eerste 800m als eerstejaars liep ook zij een zeer mooie wedstrijd, eindigde 7e in een tijd van 2’37”.

In het tussenstuk van deze namiddag nam Robin deel aan zowel het verspringen als aan het hordenlopen.  Bij het verspringen wou hij gaan voor 6m30 en hij was dan ook iets minder tevreden met de 6m05 (nieuw clubrecord) die hij sprong.  Nadien was hij de enige atleet die zich in deze moeilijke winderige toestanden aan de hoge horden waagde.  Hij liep een stabiele race en eindigde in 16s85, wat voor de tweede keer goud en voor de tweede keer een clubrecord betekende.

Bij de afstandsnummers 1 Pegasusser aan de start met Lieven De Roo.  Na de race verklaarde Lieven zelf dat dit een ideale race voor hem was, maar dat hij spijtig genoeg al na 300m voelde dat hij geen goede dag had.  Hij eindigde in een tijd van 4’30”.

Als afsluiter van deze eerste dag kregen we nog drie deelnemers in twee verschillende disciplines aan de start.  Michiel behaalde, nadat hij vorige week zijn clubrecord naar 48m63 verbeterde, nu de eerste plaats in zeer moeilijke omstandigheden voor speerwerpers met een prestatie van 46m41.

Op de 200m bij de cadetten dames hadden we dan, net als bij de 100m Lente en Sterre aan de start.  Lente liep in reeks 1 en ook baan 1 een zeer sterke bocht en kon dit vrij goed volhouden op de rechte lijn.  Een tijd van 30s35 met een tegenwind van maar liefst 2,6 m/s is een zeer goede prestatie hier.

Tot slot liep Sterre in de sterkste reeks.  Deze keer met een goede startfocus liep ze, zoals bijna altijd, een ijzersterke bocht in baan 3 en kwam ze samen met haar concurrenten voor de medailles uit de bocht.  Ze hield heel goed stand op de laatste 100m en finishte als derde (op 9 honderdsten van de 2e plaats).  Een welverdiende eerste medaille voor een sterk seizoen is dan ook haar beloning.Met 3x goud, 1x zilver, 2x brons maar vooral een superleuke namiddag was deze 1e dag meer dan geslaagd.  Op naar een vervolg op dag 2?

Show More
Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/9/3/b/acpegasus.be/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/jannah/framework/classes/class-tielabs-filters.php on line 320

Related Articles

Check Also

Close
Close
Close