Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/9/3/b/acpegasus.be/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/jannah/framework/classes/class-tielabs-filters.php on line 320
PisteVeldlopen NG

Provinciaal kampioenschap, dag 2: opnieuw 6 medailles

Heel de ochtend waren er hevige regenbuien en ook de vroege namiddag kleurde grijs boven Vilvoorde. Net als gisteren zouden er 8 verschillende atleten aantreden van Pegasus en net als gisteren zouden zij in totaal 12 nummers betwisten. Of er meer medailles geoogst werden, lees je hieronder.

De namiddag startte met 2 cadetten meisjes: Lente op het speerwerpen en Rosie bij het verspringen. Speerwerpen terwijl het heel zwaar regent, is een heel lastige karwei. Toch deed Lente dit met verve. Zij behaalde als eerstejaars een mooie 7e plaats met een beste worp van 21m94. Volgend jaar kan zij hier zeker meedoen voor de medailles.

Rosie had vorige week een mooie generale repetitie gehad op onze meeting met een nieuw PR. Zij kon dit record niet opnieuw verbeteren maar behaalde wel een bronzen medaille met een sprong van 4m16 en slechts 1 centimeter verder dan de vierde plaats.

De volgende 2 atleten traden aan bij de 100m Heren. Xander plaatste zich met een nieuw clubrecord (12s04) als 3e voor de finale bij de cadetten. Mathis bij de senioren startte heel snel en klokte af na 12s35. Een betere techniek in de volgende races kunnen hem zeker onder 12sec brengen in de toekomst.

Op naar de 800m waar Lieven na zijn 1500m van gisteren nu aantrad op de 800m en daar betere benen had. Hij liep een goede race in de middenmoot en eindigde in een seizoensbeste van 2:07,71 op een heel verdienstelijke 5e plaats.

Terug naar de dames waar met Amelie een (bijna) nieuweling deelnam aan de 400m voor haar allereerste keer. Ze was op voorhand wat bang van deze afstand, maar uiteindelijk toch bereid om de uitdaging aan te gaan en dan nog wel in splinternieuwe spikes. Haar tijd van 1:12,84 mag best gezien worden en we gaan haar zeker nog mooie dingen zien doen op een atletiekpiste.

De finale van de 100m werd voor Xander de bevestiging van zijn snelle chrono in de reeksen, deze keer weliswaar met een zwakkere start, maar toch resulterend in een mooie 3e plaats.

Op naar onze atleet met de meeste nummers (hij kan ook bijna alle nummers…) op dit kampioenschap, Robin. Na zijn twee gouden medailles op dag 1, nam hij nu deel aan zijn lievelingsnummer hoogspringen. Na zijn uitmuntende 1m90 van vorige week behaalde Robin nu met een sprong over 1m86 een prachtige zilveren medaille. Met 3 medailles is Robin ook onze meest succesrijke atleet op dit PK.

Terug naar de cadetten dames waar Rosie besliste om nog eens deel te nemen aan een hordenwedstrijd. Deze week op training deed zij dit bijna feilloos, nu waren er wat mankementen en ook wel wat zenuwen. Ze behaalde ook hier een bronzen medaille en een nieuw clubrecord, maar vooral haar “dit clubrecord moet ik volgend jaar scherper stellen” is bij mij blijven hangen.

Ondertussen was de wind en de regen gestopt en mocht Hannelore aantreden in de 1500m bij de senioren dames. Zij liep een gedurfde 1500m samen met de juniores en verbrak bijna haar PR en kreeg als toemaatje ook de provinciale titel op deze afstand. Proficiat Hannelore.

Als laatste nummer hadden we de 200m bij de heren. Aangezien Robin nog maar 1 nummer gedaan had die dag, had hij besloten om ook hieraan deel te nemen. Ook Mathis bij de senioren en Xander bij de cadetten gingen dit laatste nummer van het PK lopen. Xander verzilverde zijn sterke dag met een tweede medaille op de derde plaats en eveneens een verbetering van het negen jaar oude clubrecord met een tijd van 25s03 (en zelfs een tegenwind van 1,1m/s). Op het allerlaatste nummer van de avond won Mathis de prestigespurt in een rechtstreeks duel van Robin (25s06 tegen 25s36). Voor diegenen die goed geteld hebben, kwamen we ook vandaag aan 6 medailles wat het totaal over 2 dagen op 12 bracht. Maar vooral heel goede prestaties, 2 leuke namiddagen met aangename en gemotiveerde atleten. Bedankt allemaal en op naar een succesvol winterseizoen.

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/9/3/b/acpegasus.be/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/jannah/framework/classes/class-tielabs-filters.php on line 320
Show More
Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/9/3/b/acpegasus.be/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/jannah/framework/classes/class-tielabs-filters.php on line 320 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/9/3/b/acpegasus.be/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/jannah/framework/functions/media-functions.php on line 72 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/9/3/b/acpegasus.be/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/jannah/framework/classes/class-tielabs-filters.php on line 320 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/9/3/b/acpegasus.be/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/jannah/framework/functions/media-functions.php on line 72

Related Articles

Check Also

Close
Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/9/3/b/acpegasus.be/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/jannah/framework/classes/class-tielabs-filters.php on line 320 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/9/3/b/acpegasus.be/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/jannah/framework/functions/media-functions.php on line 72 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/9/3/b/acpegasus.be/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/jannah/framework/classes/class-tielabs-filters.php on line 320 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/9/3/b/acpegasus.be/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/jannah/framework/functions/media-functions.php on line 72
Close
Close