Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/9/3/b/acpegasus.be/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/jannah/framework/classes/class-tielabs-filters.php on line 320
Competitielopers

Openingscross: schot in de roos voor AC Pegasus. 1 overwinning en 3 podiumplaatsen

Trainers Jeroen en Piet waren al vroeg uit de veren. Ze moesten er immers voor zorgen dat de tent klaar stond wanneer de eerste atleten arriveerden. Gelukkig kon je in Bonheiden gemakkelijker parkeren dan in Berlare en dus was iedereen ruim op tijd aanwezig. Ook de klimatologische omstandigheden vielen mee: af en toe zon, wel veel wind maar geen regen.

Een delegatie van 18 Pegasussers met een grote supportersschare genoot van de eerste individuele veldloop na de covid-pauze. Op het snelle parcours werden prachtige prestaties neergezet.

4 atleten mochten op het podium plaatsnemen: Manon en Elisa Glatt werden eerste en derde bij de eerstejaarspupillen, Lore Peerlinck veroverde de zilveren medaille bij de tweedejaarspupillen. Daarna was het even wachten op een nieuwe medaille tot bij de seniores dames. Hannelore De Wachter kreeg bloemen en een bronzen medaille na een prachtwedstrijd.

We noteerden ook toptien plaatsen van benjamin Emma De Loenen, pupil Elias Ameye, miniem Fien Van Schuerbeeck, junior Milan Muyshondt en korte cross-liefhebber Lieven De Roo. Kaat De Bondt verraste ons met een supersnelle start en Kaat Bockstaele hield haar clubmaatje Fien in het vizier. Pupillen Milo Van Schuerbeeck, Sander Van Loon en Lars Peerlinck waren aan elkaar gewaagd. Mooi om naar te kijken! Cadet Héléna Vandenabeele was de eerste die na de middagpauze in het veld moest, zij heeft veel geduld moeten hebben voor zij aan de beurt was. Onze master Luc Commers en Gunter Muyshondt moesten zich verdedigen tegen heel wat jong geweld maar zij deden dat prima. Senior Brent De Wachter liep een verstandige race: geen supersnelle start maar geleidelijk aan opschuiven wat een goed resultaat opleverde.

De aanwezige trainers en supporters hebben genoten van een sportieve namiddag. Dat smaakt naar meer!

Noot: filmpjes en foto’s zijn te zien op de facebookpagina van AC Bonheiden.

Show More

Related Articles

Close
Close