Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/9/3/b/acpegasus.be/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/jannah/framework/classes/class-tielabs-filters.php on line 320
Competitielopers

11 novembercross in Mechelen: recordopkomst!

Na een jaar corona-pauze vond op donderdag 11 november traditiegetrouw de Grote Prijs Stad Mechelen plaats. Maar liefst 36 Pegasussers stonden aan de start en gaven het beste van zichzelf. 

Een zenuwslopende aanvangsfase (parkeerstress door het ook al traditionele circus op parking De Nekker, CST’s die gecontroleerd moesten worden en het aanmelden van de jongere deelnemers) zorgde voor enige spanning bij deelnemertjes en ouders, maar dankzij trouwe supporters en trainers stond iedereen netjes op tijd aan de startlijn. Door een nieuwe start- en aankomstzone veranderde het parcours enigszins, maar de omloop bleef mooi en gevarieerd, vol heuveltjes, bochtjes en de intussen ook al traditionele zandstrook. 

Op naar onze Pegasussers dan. Starten deden we met maar liefst zeven Pegasus-kangoeroes. Iza moest als enige Pegasusser haar mannetje staan bij de meisjes, terwijl Mathis, Gust, Nathan, Victor, Tibo en Simon een mooi pelotonnetje konden vormen bij de jongens. Mathis kwam heel knap als tweede over de eindstreep en ook onze andere jongens leverden een mooie prestatie af. Onze benjamins waren eveneens talrijk aanwezig. Raoul, Lowie, Luca, Emma en Elinore legden net zoals onze kangoeroes 550m af en deden dat met verve. 

Manon liet opnieuw haar snelle benen zien in haar reeks bij de pupillen meisjes en mocht net als in Bonheiden blinken met de gouden medaille. In haar zog volgden Elisa, Lauren, Maya, Lise en Norah. Proficiat aan al deze meisjes met hun mooie prestatie. Bij de tweedejaars pupillen stond enkel Lore aan de start, maar zij knokte zich erg knap naar een tweede plaats. Bij onze pupillen jongens dan mochten we genieten van de prestaties van Elias en Milo bij de eerstejaars en van Lars en Sander bij de tweedejaars. 

We kregen vijf miniemen meisjes te zien. Fien en Kaat verdedigden onze oranje-zwarte kleuren bij de eerstejaars, terwijl Illuna, Jana en Elien mochten aantreden bij de tweedejaars. Elien moest helaas de wedstrijd staken, maar er komen zeker nog vele nieuwe wedstrijdmogelijkheden aan! 

Van de miniemen naar de cadetten dan. Céleste en Jade kregen 2710 meter voor de kiezen, maar beiden hadden hier geen probleem mee en lieten een mooi resultaat optekenen. Ook scholiere Louise knokte zich naar een mooi uitslag.  

Bij de master 50+ was het drummen voor Luc tussen maar liefst 91 andere scholieren en masters, maar hij wist zeker en vast een mooie plaats te behalen. Milan en Gunter mochten er een familiestrijd van maken bij de junioren en masters 35+. Net zoals vorige week haalde Milan het duidelijk van Gunter, maar beiden liepen een erg mooie wedstrijd. Ook onze senioren lieten zich niet onbetuigd. Hannelore liep bij de dames naar een mooie vijfde plaats en Lieven kon in een tumultueuze korte cross nog een venijnig spurtje winnen voor de 15de plaats. Alweer een prachtige atletieknamiddag, we kijken al uit naar de volgende cross! 

Volgende afspraak: Zaterdag 27 november, 38ste Sparta Dubbelcross (Vilvoorde) 

Show More

Related Articles

Close
Close