Warning: Undefined array key "a" in /customers/9/3/b/acpegasus.be/httpd.www/wp/wp-content/themes/colormag/inc/class-colormag-utils.php on line 151

Crossen in het prinsenbos

Cross Grimbergen

Na een 2 jaar durende corona-pauze kon AC Grimbergen opnieuw zijn nieuwjaarscross organiseren. Een korte verplaatsing voor ons, dus we waren talrijk van de partij.

Proficiat aan onze kangoeroes en benjamins! Met 4 kangoeroes en maar liefst 12 benjamins waren zij het best vertegenwoordigd. Lola, Julie, Iza, Milo, Tiebe, Lou, Gust, Nathan, Mathis, Tibo, Briek, Elias, Vik, Ray, Raoul en Luca zijn het jaar zeer goed begonnen en we kijken ernaar uit om hen nog vaak aan het werk te zien dit jaar.

Elinore mocht na een knappe wedstrijd als tweede het podium op bij de eerstejaars pupillen en ook Mira deed het met een 11de plaats zeer goed. Bij de jongens liep Simon naar een mooie 14de plaats. Onze tweedejaars stonden bij de meisjes met vier aan de start. Manon had de ski-kilometers duidelijk goed verteerd en kon de overwinning prachtig binnenhalen. Zus Elisa deed niet onder en finishte sterk als 8ste . Lena en Norahbleven in elkaars buurt als 28ste en 30ste . Elias (7de) en Milo (14de) liepen een mooie wedstrijd bij de tweedejaars jongens.

Op naar de miniemen dan. Lore trad aan in een erg sterk bezette wedstrijd, maar liep op karakter toch naar een prima 5deplaats. Bij de tweedejaars zagen we Fien en Kaat aan het werk. Fien werd fantastisch derde en ook Kaat kon mooi als 13de eindigen. Lars en Sander stoven het veld in bij de eerstejaars en eindigden knap als 7de en 9de.

Cadetten Mare en Ella-Louise maakten het spannend in een onderling duel. Ella-Louise leek het te gaan halen, maar in de laatste ronde werden de rollen omgedraaid en kon Mare (19de) nog net voor Ella-Louise (20ste) eindigen. Matisse weerde zich dapper bij de jongens en finishte net buiten de top 20.  

Van de cadetten ging het naar de senioren. Zo konden onze trainers en begeleiders even genieten van een welverdiende koffie-pauze. Hannelore kende jammer genoeg een offday en kon door ademhalingsproblemen niet finishen. Broer Brent kende duidelijk een betere dag en kon na een sterke wedstrijd knap als 5de eindigen. Master Gunter stond er vandaag alleen voor.  Vaste compagnon de route Philip herstelt nog van zijn blessure, maar werkt hard aan zijn terugkeer. We hopen hem snel terug te zien in het veld. Gunter liet het niet aan zijn hart komen, etaleerde zijn goede form en liep naar een 26ste plaats.

Volgende week is ‘Domein Drie Fonteinen’ te Vilvoorde de place-to-be. Daar wordt de strijd om het provinciale kampioenschap (Vlaams-Brabant) uitgevochten. Hopelijk zijn we opnieuw talrijk van de partij. Inschrijven kan tot en met 13 januari. Ook supporters zijn meer dan welkom!

Upcoming Events