Warning: Undefined array key "a" in /customers/9/3/b/acpegasus.be/httpd.www/wp/wp-content/themes/colormag/inc/class-colormag-utils.php on line 151

PK indoor

Een prachtige sportieve dag voor AC Pegasus

Vandaag stond het provinciale kampioenschap indoor voor cadetten en ouder op het programma. Onze zevenvertegenwoordigers trokken naar Gent om hun beste beentje voor te zetten. Scholier Xander Snackaert wist zich in de voormiddag te plaatsen voor de finale van de 60m en deed het daar prima, met een knappe vierde plaats op één honderdstevan de derde plaats. Cadet Ruth schonk onze club de eerste provinciale titel van de dag. Zij werd schitterend eerste bij het hinkstapspringen.

Op de 60m bij de cadetten meisjes knokte Imke zich naar de finale en wist daar een mooie vijfde plaats te veroveren. Nog bij de cadetten sprong Rune met een 1m50 naar een sterkevierde plaats bij het hoogspringen. Ook op de 200m presteerde Rune sterk. Net als bij het hoogspringen behaalde hij een vierde plaats. Rune is nog maar eerstejaars, dus dat belooft voor volgend jaar!

Na Rune was het de beurt aan Xander S om zich aan de 200m te wagen. De vierde plaatsen waren in de aanbieding vandaag, want ook Xander veroverde hierbij zijn tweede vierde plaats, op twee honderdsten van de derde plaats. Louise liep de 200m bij de cadetten meisjes en knokte zich naar een vijfde plaats. 

Op de 60m horden liep Imke naar een nieuw persoonlijk record en een prachtige tweede plaats. Ook Luca koos voor deze discipline, maar bij de scholieren. Na een knappe start trok ze de lijn door en finishte schitterend als eerste! De tweede provinciale titel voor AC Pegasus was binnen. Xander Faes volgde Luca’s mooie voorbeeld en stormde in de 400m bij de cadetten jongens naar de overwinning.

Met drie provinciale titels, een tweede plaats en enkele vierde en vijfde plaatsen was dit kampioenschap een groot succes voor onze atleten. Hopelijk kunnen ze hun goede conditie meenemen naar de rest van het seizoen!

Morgen trekken we naar Grimbergen om het tweede deel van het crossseizoen op gang te trekken. Veel succes aan alle deelnemers.

Upcoming Events